Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Peşmerge yetmedi, ordu kuruyorlar  (Okunma Sayısı 276 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Youthanasia
Üye yasaklanmıştır.
Sıçmış Üye

Burç:

Sistemin çöküşü

« : 07 Ekim 2007, 15:08:05 »

Kerkük ve Musul'da ABD destekli Kürt milis gücü oluşturuluyor...

Musul'daki Arap aşiretler, hükümet desteği ile ülkenin batısında El Kaide'ye karşı "El Anbar Kurtuluş Örgütü" isimli yeni bir silahlı güç oluştururken, Kürtlerin de peşmergenin dışında Kerkük ve Musul'da Kürt milis gücü oluşturulmaya çalıştığı ileri sürüldü.

Ülkedeki Sünni dini otoriteleri bir çatı altında barındıran Irak Müslüman Alimler Heyeti, yayımladığı yazılı bildiride, Kürt gruplarca oluşturulan silahlı grubun, Sünni ve Türkmen ağırlıklı Kerkük ve Musul'da ilim adamlarına, dini otoritelere ve aşiret reislerine yönelik suikast planları içinde olduğunu vurguladı. Heyet, Kürt milis gücünün ülkedeki diğer direniş unsurları arasında da fitne çıkarmaya çalıştığını ileri sürüyor.

ABD DESTEKLİ

Amerikan destekli olduğu belirtilen milis kuvvetine, katliam, suikast ve yasadışı eylemlerin dışında, bölgedeki stratejik noktaları da koruma görevi verileceği ileri sürülüyor. Kürt yetkililer konuyla ilgili bilgi vermekten kaçınırken, peşmergenin resmi sözcüsü Cabbar Yaver, yeni güçle ilgili olarak, merkezi hükümetin onayı doğrultusunda hareket edeceklerini belirtmişti. Irak'ta İçişleri ve Sağlık bakanlıkları başta olmak üzere 33 bakanlığın da emri altında milis güçleri bulunuyor. Kontrol dışı faaliyet gösteren bu silahlı gruplar, ülkedeki şiddete yön veren unsurlar olarak dikkat çekerken, silahlı unsuru bulunmayan tek etnik grup ise Türkmenler
bring me to life
Ikınan üye

Burç:

« Yanıtla #1 : 07 Ekim 2007, 18:07:09 »

şaşırmadım wea2q3asd

yeşil.
WunDy
Ikınıp kasmış ta
Sıçmış Üye

Burç: yengec

Yolculuk nereye?

« Yanıtla #2 : 07 Ekim 2007, 20:00:47 »

şaşırmadım wea2q3asd
aynen!  delici abi kac kac

Çingene benleri, ne dersiniz, pembe olmalıydı,
Değil mi?
Ama dünyada her şey olması gerektiği gibi
olmuyor ki...

Can Yücel

-- Bilseydim aşk böyle bir şeymiş, seviyorum dermiydim önceden .. --
K.Räikkönen
Pixie Corpse
Ikınan üye

Burç: balik

Iceman | Σ√ąиέśćέиćΣ

« Yanıtla #3 : 07 Ekim 2007, 20:02:19 »

"I don't know of any driver so far who designs the car, so it's quite funny.. to always hear these comments from a guy who has never really won much of anything in F1, so.. that's his business, what a peculiar guy."

K.Räikkönen to DC dil çıkarma
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: