Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: PROTOKOL VE ASİ DELİKANLI  (Okunma Sayısı 220 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
citizen
Yazar Çizer

Burç:

« : 15 Mayıs 2008, 20:03:23 »

Köşk; bütün zamanların en ağır konuklarından birini ağırladı dün.... Üzerinde güneş batmayan imparatorluğun, imparatoriçesi, Kraliçe II. Elizabeth.....
Hoş geldi, sefalar getirdi....

Bu ziyaretin ilginç ama neredeyse gezi boyunca yaşanılan her an içinde kendini gösteren detaylarından başlıcası: protokol...

Öğrenildiğine göre 300 yılı aşkın bir süredir Britanya imparatorlarına eşlik eden ve üzerine toz kondurulmayan bir hassas, tığ işi ince dantel...
Bizim alıştığımız mehter adımlı protokollere hiç benzemeyen, iki ters bir düz cilveli selanik kaba örgüsünün tam aksine incecik ve zarif...
Anlatılmaya kalkılsa şimdi (bildiğimden değil ya) sayfalar yetmez...

Ve bu protokolün böylesine incecik örgüsüne karşın ağır bir önem taşımasından daha da önemlisi Kraliçenin bulunduğu her resmi ortamda otomatikman yürürlüğe giriyor olması, bilmeyenlere önceden öğretilmesi, anlatılması....

Protokolün ' neyse ki hiç olmazsa bu bölümünü kolaylıkla hallederiz'dedirten en uygun satırları ise kılık-kıyafet ile ilgili olanlar. Erkeklerin nasıl, kadınların nasıl bir kıyafetle ortam içinde salınarak dolaşmalarını esasa bağlamış ve mesela erkekler için smokin giyme zorunluluğu getirilmiş, kadınlar içinde benzeri hükümler koymuş....Bu kadar basit yani...

Ama dünkü yemekli Çankaya resepsiyonunda bu kural delindi.
Bizim uzun boylu Recep; ben kraliçe-mıraliçe dinlemem arkadaş diyerek birazda mahmutpaşa'nın ucuz imalatlarına benzer bir kravatı takıp takıştırarak
teşrif buyurdular....Önemli mi...Evet çok önemli.... Ukalalık edip sorsak Recep'e; yahu neden böyle yaptın ayıp olmadı mı desek. Vereceği yanıt önemli mi..Hayır hiç önemli değil...Muhtemelen 'anlamadım' diye başlayacaktır ya da bir başka kılıfın içinden çekip alacaktır vereceği yanıtı ama hiç önemli değil, ne derse desin......
Çünkü Kasımpaşalı yanımızın üstüne delikanlı havalarımızı da bindirince böylesi sözüm ona bir karşı tavır anasız-babasız kendiliğinden zuhur ediveriyor işte...

Protokol çok önemlidir. Ona uyum sağlayacak yada hükümlerini yerine getireceksen orada olursun, yoksa işi vardı, özür diledi gelemediği için filan der idare edilir yokluğun...Yani delikanlılık yeri orası değil sayın uzun boylu Recep Bey...
Protokol çok önemlidir çünkü...Anayasa da öyledir çok önemlidir...Öyle ben uymam yada anladığım şekilde uygularımlık filan meseleler değildir bunlar, uzun boylardan daha uzun ve yüksek konulardır...

Anlatabildim mi Recep bey kardeşim....
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: