bring me to life
Ikınan üye

|
 |
« : 22 Nisan 2008, 01:28:33 » |
|
Kamusal alanda nasılda yayıldılar farkında mısınız? Kesinlikle doğru bir taktik ve takdire değer bi çaba... Bir ülkenin atar damarları olan hukuk,eğitim ve sağlık tamamen ellerinde... En önemlisi de sayın Cumhurbaşkanımız... Rektörleri o atıyor,anayasa zaten elinde yakında genelkurmay başkanı değişecek başkomutan ünvanından dolayı onaylayacak kişi de kendisi... Tepkim şudur ki iktidar olmak o ülkeyi kendi küçük krallığı gibi yönetmek demek midir? 1975lerde İran Türkiyeden daha ileri bi ülkeydi hatta krallıkla yönetiliyordu islami darbe sonrası ne hale geldiler malum...Ben aslında böyle birşeyden korkuyorum.Bu ülke AKPnin değil bizim...Ama kim memnun yönetimden oyunu 2 torba kömüre saten zihniyet mi yada sayın Deniz Baykalın yoksun olduğu liderlik vasfını protesto edip oyunu saçmasapan partilere atmak zorunda kalan sol kesim mi kim? Elbette askeri darbe yanlısı değilim ama ülkemin geleceği hakkında endişeliyim ikinci bir İran vakası yaşansın istemiyorum ve farkındalığımı belirtmek amacım...
|
|
|
|
|
|
yeşil.
|
|
|
melke
Ikınan üye

Burç:
|
 |
« Yanıtla #1 : 25 Nisan 2008, 15:36:21 » |
|
İran vakası yaşanmasını geç daha neler neler olucak kim bilir sadece din olsa yine iyi...Herseyi bir sekilde değiştirecekler...aslında yapıyorlarda zaten ve katılıyorum yöntemleri çok başarılı malesef iyi OYNAYAN kazanıyor !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bevete
Tuvalete koşan üye

|
 |
« Yanıtla #2 : 01 Mayıs 2008, 13:21:03 » |
|
birincisi bu ülkede yıllarca kadrolaşmayı chp yapıyordu ama kimsenin sesi soluğu çıkmıyordu...birilerinin işine yarıyordu...ama akp bir yerlere atama yapınca yaygara çıkıyor...sanki uzaydan adam transfer etmiş gibi..atananlar bu ülkenin insanı...bakmayın siz akp kadrolaşıyor dediklerine...bu ülke hala küçük bir chp krallığıdır!! İranın eskiden güçlü şimdiyse ne hale geldiğini söylüyorsun ama İran eskiden daha güçlü emin ol..senden daha çok silahı var..senin üretemediğin füzeler üretiyor...nükleer çalışma yapıyor...nükleer tesislerine bayanlarda çalışıyor üstelik..demekki iranın islam devleti olması gelişmeye engel değil..biz hala üniversitede başörtülüyle,eğitimde imam hatipliyle sağısıyla solcusuyla uğrşıyoruz..sonrada bilimsellikten dem vuruyoruz...ideolojik kafalar yüzünden şu ülke bir adım ileri gitmiyor...akp çok kötüyse ,atatürkçü değilse laik değilse bundan öncekiler ne kadar atatürkçüydüki devleti bir adım ileri götüremediler?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oz.//
Osbourne
Sıçmış Üye

|
 |
« Yanıtla #3 : 01 Mayıs 2008, 21:48:12 » |
|
akp mi hani şu özgürlüğü hep bana hep türbana diye yorumlayan ama 1 mayıstaki tavrı ortada olan , çalık grubuna 1.1 milyar dolar krediyi halk bankalarından çektiren güzide yönetim mi gerçekten tebrik etmek lazım ......
|
|
|
|
|
|
I sit and talk to GOd And he just laughs at my plans
|
|
|
melke
Ikınan üye

Burç:
|
 |
« Yanıtla #4 : 04 Mayıs 2008, 11:33:54 » |
|
birincisi bu ülkede yıllarca kadrolaşmayı chp yapıyordu ama kimsenin sesi soluğu çıkmıyordu...birilerinin işine yarıyordu...ama akp bir yerlere atama yapınca yaygara çıkıyor...sanki uzaydan adam transfer etmiş gibi..atananlar bu ülkenin insanı...bakmayın siz akp kadrolaşıyor dediklerine...bu ülke hala küçük bir chp krallığıdır!! İranın eskiden güçlü şimdiyse ne hale geldiğini söylüyorsun ama İran eskiden daha güçlü emin ol..senden daha çok silahı var..senin üretemediğin füzeler üretiyor...nükleer çalışma yapıyor...nükleer tesislerine bayanlarda çalışıyor üstelik..demekki iranın islam devleti olması gelişmeye engel değil..biz hala üniversitede başörtülüyle,eğitimde imam hatipliyle sağısıyla solcusuyla uğrşıyoruz..sonrada bilimsellikten dem vuruyoruz...ideolojik kafalar yüzünden şu ülke bir adım ileri gitmiyor...akp çok kötüyse ,atatürkçü değilse laik değilse bundan öncekiler ne kadar atatürkçüydüki devleti bir adım ileri götüremediler?
irandan bahsederken ortaya attıgımız olay zaten gelişmişlik düzeyleri degil.Biz insanların birşeyleri yapmak zorunda bırakılmıs olmalarından bahsediyoruz.Çok fazla göze batmıyor olsada esaret altında yapılan birşeyin kime ne faydası var ki.Bu da bir nevi kısıtlama,özgürlüğe el koyma .Ayrıca akp kadrolaşmıyor ne demek ya bir kere vergilerin büyük bir cogunlugu adamın ailesine gidiyor nitekim tum bu söylediklerini chp yapıyor olsaydı onada tepki farklı olmazdı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nightologist
Yazar Çizer

|
 |
« Yanıtla #5 : 06 Mayıs 2008, 00:54:50 » |
|
Bu ülkede kim başa geldiyse onlar kendi adamlarını atadılar. Bu hep böyle oldu. Sağolsun bu hayata geldiğim günden bu yana da farklı bir siyasetçi göremediğimden olsa gerek bunlar hep böyleydi. Ama ilk defa bu kadar komik atamalar yapılıyor. Tamam kardeşim ata,kendi adamını ata. Atada işinin ehli olsun yahu. Kalkıpta lise mezununu müdür yapma. Kendi adamın olsun,işine vakıf adamları ata... Adamların elinde bir tek askeriye yok. Geri kalan alayı onların artık. Ve çoğu kişi inanmayacak ama askeriye de düşecek... Ve kimse bir şey yapmıyor. O zaman da geldiğinde yapamayacak. Tebrik ediyorum bende akp'yi. Tebrik etmemek sadece kıskançlık olabilir. Zira yıllardan bu yana çok güzel çalıştılar... Artık bu çalışmanın hasatını da bir güzel topluyorlar.. Kim ne derse desin,kömürle mömürle aldılar işte seçimi. Sağolsun bizim sorumsuz sorumlu muhalefetimiz de öyle trene baktılar.. Halen daha da bakmaktalar ki içler acısı olan nokta budur. İşin en kötü yanını söyleyeyim size. Bu muhalefetle bu gitmeyecek. Gitmeyecek olduğunu herkes biliyor da,yerini dolduracak bir şeyde yok. Ama akp'de öyle değil. Bugün Tayyip bey gitse,yerine birisi mutlaka gelir. Bir de 1mayıstan bahsedilmiş ki ben bu işe oh olsun diyorum. Sendikalar 5yıldır neredeydiler. Hepsi sarı sendikaydı hani biliyorduk,şimdi bariz bir şekilde ortaya çıktılar. Sarı sendika olursan olacağı bu. Copunu yer oturursun. Seçimden önce neredeydiler... Vallahi her şeyi geçiyorum da şu ekonomik krizde bile milleti uyutuyorlar ya ayakta alkışlıyorum... Tebriki geçtim ayaktayım artık...
|
|
|
|
|
|
Uyumayı sevmez... Uyumaz... Konuşmayı çok sevmez... Bakırköy'den geçemez yakalanırım korkusundan... İşte böyle birisi Nightologist...
|
|
|
bevete
Tuvalete koşan üye

|
 |
« Yanıtla #6 : 19 Mayıs 2008, 17:47:44 » |
|
bir şey yapmak zorunda bırakılmıştan bahsedeceksek o zaman türkiye de ki başörtü yasağı neden buna dahil olunmuyor?iran da yapılan da kabul ediyorum ki özgür bir yaklaşım değil ve baskıcı bir tutum..ama tersi de türkiye de yaşanıyor...her ikisine de karşı çıkabiliyorsanız o zaman özgürlükçüsünüz demektir...ayrıca 1 mayısın suçu da sadece akp ye yüklenemez...bir şeye olan düşmanlığınız sizi adaletsizliğe sevketmesin...1 mayısta sütten çıkmış ak kaşıklar kim acaba ? her bayramı rezalete dönüştürenler nedense konuşulmuyor...varsa yoksa akp böyle yaptı şöyle yaptı...merak etmeyin yakında fikirdaşlarınız kapatır hepiniz rahat bir nefes alır kına yakarsınız...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oz.//
Osbourne
Sıçmış Üye

|
 |
« Yanıtla #7 : 20 Mayıs 2008, 20:10:52 » |
|
kına ticaretine atılcakmış bazı bakan oğulları zaten ordan da dolucakmış ceplerindeki boş kalan yerler geleceği çok iyi görüyorlar yahu gerçeken 
|
|
|
|
|
|
I sit and talk to GOd And he just laughs at my plans
|
|
|
Freeborn
Midesi bozuk üye

|
 |
« Yanıtla #8 : 23 Mayıs 2008, 19:09:12 » |
|
Kapatılması gereken her yer kapatılır. Ben parti kapatma olayına çok sıcak bakıyorum.
Nitekim yıllardır ayakta duran bir CHP var keza MHP de öyle (CKMP ' den bu yana... )
Sormamız gereken soru şu neden hep aynı partiler kapatılıyor? X bir parti kuruluyor bir zaman sonra ülke çıkarlarına hizmet etmedikleri görülüp kapatılıyor x yok olmuyor. X 'in kurucuları bu defa Y diye bir parti kuruyorlar. Bu da kapatılıyor. Ardından halka parti kapatma çok kötü bir şey x ülkede bu güne kadar 3 parti kapatılırken bizde 13 parti kapatıldı deniyor.
Ancak bakılmıyor ki kapatılan partilerin kadroları küçük değişimlerle yeniden yapılanıyor.
Ülke menfaatlerine hizmet etmeyen her parti kapatılmalı (sol - sağ farketmez)
Ana konuya dönersek kadrolaşmayı birçok parti yaptı ama böylesi pek görülmemişti. Devletin bankasından borç alarak ihale kazanılması da çok normal karşılanmasa gerek...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
desbastardo
Tuvalete koşan üye

|
 |
« Yanıtla #9 : 23 Mayıs 2008, 22:21:18 » |
|
akp ni ben taa a.... k....
|
|
|
|
|
|
Eskiden herşey çok kolaydı,Dörtişlem için yeterliydi abaküs,Şimdi herkes birer dik kenar,Herkes oldu hiponenüs.
|
|
|
craz_boy71
craz_boy71
Tuvalete koşan üye

La persona che Lei esistè
|
 |
« Yanıtla #10 : 06 Haziran 2008, 16:26:15 » |
|
Ben hepinizden Atatürkçüyümdür belki de ama suna siz bari inanmayın
Türkiye İran olurmus ''yapmayın Allah aşkına ''
|
|
|
|
|
|
Tüm eksilerinizi istiyorum, çünkü her gün brz daha eksiliyorum :P
|
|
|
bevete
Tuvalete koşan üye

|
 |
« Yanıtla #11 : 06 Haziran 2008, 16:28:01 » |
|
fikir üretemeyenler ancak küfür ederler yukardaki vatandaş gibi...onun için kaale dahi almıyorum..son anayasa mahkemesi kararında kimin kadrolaştığını hep beraber izledik..ülkeyi ne hale soktular..neden hep aynı partiler kapanıyor yerine şu soruyu sormak lazım:neden islami tabanı olan partiler kapanıyor?çünkü birileri tahammül edemiyor..çünkü türkiye de azınlığın çoğunluğa hakimiyeti mevcut..çünkü bazı elitler yerlerinden olmak istemiyorlar...çünkü bazı haramzadeler hortumları kesilsin istemiyorlar..çünkü bazı istismarcılar rahatça bir şeyleri istismar edemiyorlar...chp kapatılamıyor hiç bir zaman çünkü devletin resmi partisi!! mhp yi kapatmak biraz delikanlılık ister..diğerleri de sistemin işine geldiği için kapatılamıyor...bu kadar açık ve net.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
craz_boy71
craz_boy71
Tuvalete koşan üye

La persona che Lei esistè
|
 |
« Yanıtla #12 : 07 Haziran 2008, 17:45:00 » |
|
bevete seni tebrik ediyorum : Bu sitede adam akıllı düşünme yetisine sahip insanlar oldugu fikrini bana tekrar hatırlatın arkadaşlar 1.si:Ya herkes bir davanın mahkemeye daha gitmeden, anayasanın hangi madde ve maddeleri geregince ne kararlar alınacagını biliyorsa Anayasa Mahkemesi adı altında bir kuruluşa neden gerek var; neden bunca insana haybeden devlet memuru maaşı baglanıyor 2.si:Anayasa Mahkemesi adi altında bir parti kurulmasını öneririm. Adi ise Anayasa Mahkeme Partisi olabilir. Bu nasıl bir Mahkeme ki oy coklugu göz önüne alınırken dahi tüm oy oranları 9/2 olmaktadır. bu iki kişi de Sayın Cumhurbaşkanımız atamıştır muhtemellen. Özetle : bir kadro var ama kiminkisi : keske hiç olmasa ! ADALET MULKUN TEMELİ OLMALIDIR ömerpehlivanlı
|
|
|
|
|
|
Tüm eksilerinizi istiyorum, çünkü her gün brz daha eksiliyorum :P
|
|
|
Freeborn
Midesi bozuk üye

|
 |
« Yanıtla #13 : 12 Haziran 2008, 15:37:30 » |
|
fikir üretemeyenler ancak küfür ederler yukardaki vatandaş gibi...onun için kaale dahi almıyorum..son anayasa mahkemesi kararında kimin kadrolaştığını hep beraber izledik..ülkeyi ne hale soktular..neden hep aynı partiler kapanıyor yerine şu soruyu sormak lazım:neden islami tabanı olan partiler kapanıyor?çünkü birileri tahammül edemiyor..çünkü türkiye de azınlığın çoğunluğa hakimiyeti mevcut..çünkü bazı elitler yerlerinden olmak istemiyorlar...çünkü bazı haramzadeler hortumları kesilsin istemiyorlar..çünkü bazı istismarcılar rahatça bir şeyleri istismar edemiyorlar...chp kapatılamıyor hiç bir zaman çünkü devletin resmi partisi!! mhp yi kapatmak biraz delikanlılık ister..diğerleri de sistemin işine geldiği için kapatılamıyor...bu kadar açık ve net.
İslami tabanlı partilerin hangileri kapatılmış iyi incelemek gerek. Kapatılan partilerin neredeyse hepsi laikliği benimsememiş din devleti ve şeriat (islami kanun) isteyen partilerdi. Bu ülke Laikliği benimsemiştir. Bu ben ve benim gibi milyonlarca insan tarafından desteklenmekte ve anayasa ve yasalar tarafından korunmaktadır. İslam devleti isteyen arkadaşlar bu isteklerine hiçbir zaman ulaşamayacaklarını bilmelerini isterim. Anayasa mahkemesinin kararı gayet normaldi. Anayasa mahkemesi anayasanın 4. maddesine uymayan öneriyi reddetmelidir. 4. madde değiştirilemez maddelerdendir. Son olarak haramzadeler konusuna gelirsek... Bu ülke her zaman iktidarların kadrolaşmasına tanıklık etmiştir. Ancak ortalıkta gözle görülür o kadar olay varken haramzadelerin kimler oldugu açıkca ortadadır. Allah büyük gün olur devran döner herkes ettiğini bulur. Geçmişte olduğu gibi... ;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Freeborn
Midesi bozuk üye

|
 |
« Yanıtla #14 : 12 Haziran 2008, 15:41:21 » |
|
bevete seni tebrik ediyorum : Bu sitede adam akıllı düşünme yetisine sahip insanlar oldugu fikrini bana tekrar hatırlatın arkadaşlar 1.si:Ya herkes bir davanın mahkemeye daha gitmeden, anayasanın hangi madde ve maddeleri geregince ne kararlar alınacagını biliyorsa Anayasa Mahkemesi adı altında bir kuruluşa neden gerek var; neden bunca insana haybeden devlet memuru maaşı baglanıyor 2.si:Anayasa Mahkemesi adi altında bir parti kurulmasını öneririm. Adi ise Anayasa Mahkeme Partisi olabilir. Bu nasıl bir Mahkeme ki oy coklugu göz önüne alınırken dahi tüm oy oranları 9/2 olmaktadır. bu iki kişi de Sayın Cumhurbaşkanımız atamıştır muhtemellen. Özetle : bir kadro var ama kiminkisi : keske hiç olmasa ! ADALET MULKUN TEMELİ OLMALIDIR ömerpehlivanlı
Anayasayı okuyan ve anlayacak kapasiteye sahip kimseler dediğin gibi sonucu tahmin edebiliyorlar. Bazıları kendilerine göre yorumladığından dolayı Anayasa mahkemeleri kurulmus olabilir mi sence? 2. söylediğinin birçok yeri saçma olduğundan dolayı yorum yapmak istemiyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Foseptik
seti
Ikınan üye

|
 |
« Yanıtla #15 : 12 Haziran 2008, 22:58:57 » |
|
nıye bu kadar dusmansınız benım partime yaa
|
|
|
|
|
|
Falanız Filanız İşte...
|
|
|
bevete
Tuvalete koşan üye

|
 |
« Yanıtla #16 : 22 Haziran 2008, 18:12:21 » |
|
İslami tabanlı partilerin hangileri kapatılmış iyi incelemek gerek. Kapatılan partilerin neredeyse hepsi laikliği benimsememiş din devleti ve şeriat (islami kanun) isteyen partilerdi. Bu ülke Laikliği benimsemiştir. Bu ben ve benim gibi milyonlarca insan tarafından desteklenmekte ve anayasa ve yasalar tarafından korunmaktadır. İslam devleti isteyen arkadaşlar bu isteklerine hiçbir zaman ulaşamayacaklarını bilmelerini isterim. Anayasa mahkemesinin kararı gayet normaldi. Anayasa mahkemesi anayasanın 4. maddesine uymayan öneriyi reddetmelidir. 4. madde değiştirilemez maddelerdendir. Son olarak haramzadeler konusuna gelirsek... Bu ülke her zaman iktidarların kadrolaşmasına tanıklık etmiştir. Ancak ortalıkta gözle görülür o kadar olay varken haramzadelerin kimler oldugu açıkca ortadadır. Allah büyük gün olur devran döner herkes ettiğini bulur. Geçmişte olduğu gibi... ;) Hem laikliği benimsemek hem de Allah büyüktür demek çok büyük bir gaflet...Laikliğin temeline indiğimizde dini saf dışı etmek için ortaya çıkarılmış ve ülkemize dışardan getirilmiş,daha da katılaştırılmış ve bizim kültürümüzle uzaktan yakından alakası olmayan bir sistem...İslam devletinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini bence bir yana bırak;bu ülkede asla 1000 yıllık gerçek 100 yıllık yalana değiştirilemeyecektir...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Foseptik
seti
Ikınan üye

|
 |
« Yanıtla #17 : 22 Haziran 2008, 18:22:39 » |
|
|
|
|
|
|
|
Falanız Filanız İşte...
|
|
|
Nightologist
Yazar Çizer

|
 |
« Yanıtla #18 : 23 Haziran 2008, 01:26:20 » |
|
Hem laikliği benimsemek hem de Allah büyüktür demek çok büyük bir gaflet...Laikliğin temeline indiğimizde dini saf dışı etmek için ortaya çıkarılmış ve ülkemize dışardan getirilmiş,daha da katılaştırılmış ve bizim kültürümüzle uzaktan yakından alakası olmayan bir sistem...İslam devletinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini bence bir yana bırak;bu ülkede asla 1000 yıllık gerçek 100 yıllık yalana değiştirilemeyecektir...
Sen biraz kitap okusana! Laiklik ne zamandır Allah büyüktür demek! Ya sen hakikaten boş bir insansın! Bilgin olmadığı gibi,hacı hocalardan,abi ablalardan duyduklarını satmaya çalışıyorsun! Bak sana çok açık,çok basit bir şekilde laikliğin tarifini yapacağım: Laiklik,din ile devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır... Ne diyor;din ile devlet işleri diyor! İnsan işi ile Allah demiyor. Tavsiyem... Birşeyler oku. Hacı hocadan,abi abladan duyduğunu satmaya kalkışma...
|
|
|
|
|
|
Uyumayı sevmez... Uyumaz... Konuşmayı çok sevmez... Bakırköy'den geçemez yakalanırım korkusundan... İşte böyle birisi Nightologist...
|
|
|
Foseptik
seti
Ikınan üye

|
 |
« Yanıtla #19 : 23 Haziran 2008, 21:23:59 » |
|
hacı  abı abla dedıklerın olmasa senın annen kız kardesın yengen herneyse sokakta gezemezdı bugun turkıyede o yuzden bu konulara gırme sen tatlım tamammı
|
|
|
|
|
|
Falanız Filanız İşte...
|
|
|
|